Reizen Doe een gok! Top 6
amerikaanse caesar salade
amerikaanse caesar salade
coq au vin
coq au vin
griekse vega gyros wraps
griekse vega gyros wraps
salade met gegrilde ananas
salade met gegrilde ananas
ananas beignets
ananas beignets
chocoladefondue
chocoladefondue
thaise zoetzure curry

Dit heerlijke gerecht heb ik leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai. Tip: vervang de ananas met mango, vervang de rode curry pasta door groene of vervang de kip door garnalen!

thaise zoetzure curry

Bereidingsduur: 20 minuten
Aantal personen: 4


Instructies:
1. Snij het vlees, de ui en knoflook in kleine stukjes. Maak de rijst klaar zoals op de verpakking is aangegeven.

2. Doe wat olie in een pan en bak hierin opeenvolgend de knoflook, ui en curry pasta op minimum temperatuur mee tot dat er een goede geur vanaf komt. Voeg de kokosmelk toe en roer een beetje. Wacht tot er veel bubbels vanaf komen en roer nog eens.

3. Voeg het vlees, de vissaus, palmsuiker toe en roer goed door.

4. Voeg de kokoscrème, tamarindepasta en ananas toe en laat het 5 minuutjes koken. Roer ondertussen.

5. Serveren met de rijst. Garneer de curry eventueel met pepertjes, limoenblaadjes of een stukje limoen.