thaise zoetzure curry
Dit heerlijke gerecht heb ik leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai. Tip: vervang de ananas met mango, vervang de rode curry pasta door groene of vervang de kip door garnalen!
Bereidingsduur: 20 minuten
Aantal personen: 4
Instructies:
1. Snij het vlees, de ui en knoflook in kleine stukjes. Maak de rijst klaar zoals op de verpakking is aangegeven.
2. Doe wat olie in een pan en bak hierin opeenvolgend de knoflook, ui en curry pasta op minimum temperatuur mee tot dat er een goede geur vanaf komt. Voeg de kokosmelk toe en roer een beetje. Wacht tot er veel bubbels vanaf komen en roer nog eens.
3. Voeg het vlees, de vissaus, palmsuiker toe en roer goed door.
4. Voeg de kokoscrème, tamarindepasta en ananas toe en laat het 5 minuutjes koken. Roer ondertussen.
5. Serveren met de rijst. Garneer de curry eventueel met pepertjes, limoenblaadjes of een stukje limoen.